Tips, pressemeldinger, nyheter, morsomheter!

Borettslagsleiligheter: prisnedgang i september

 Prisstatistikk fra GARANTI Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk ned med 2,4 prosent i september.

Prisene på borettslagsleiligheter er 2,4 prosent lavere i september 2017 sammenlignet med august 2017. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i september 2017 på 37 834 kroner, mens det tilsvarende tallet i august 2017 var på 38 756 kroner.

artikkelen fortsetter under bildet

Priser på borettslagsleiligheter går noe ned i september. (Foto:iStockphoto)

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 3,6 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 36 520 kroner.

– Prisene synker i september, etter økning forrige måned. Dette er det samme mønstret vi har sett de siste årene. Det mest interessante her er imidlertid utviklingen over tid. Prisene er 3,6 prosent høyere enn for et år siden, og så langt i år har de steget med nesten fem prosent, sier administrerende direktør Stein Drogseth i GARANTI Eiendomsmegling.

Stein Drogseth – Garanti Eiendomsmegling

Høyere omsetningshastighet i september

Sammenlignet med forrige måned gikk antall omsetningsdager ned denne måneden. Med omsetningsdager menes antall dager mellom første annonsedag og dagen der selger aksepterer budet. Gjennomsnittlig antall omsetningsdager i september 2017 var 44 dager. Det er 8 dager færre enn i august 2017, og 4 dager flere enn på samme tid i fjor.

Tekst: Mynewsdesk


reklame

 

Skreddersydd Kredittkort for medlemmer i mange Borettslag.
Her leser du mer om dette kortet


Eks. på eff.rente ved bruk: 25,4 %, kr 15 000 o/12 mnd. Totalt kr 16 408

Bytte bolig? Få tilbud fra eiendomsmeglere her.