Tips, pressemeldinger, nyheter, morsomheter!

Miljøvennlig designtak fra Zanda – integrert solcellesystem

Nå slipper du å forsake de rene linjene og utseendet på huset eller hytta for å produsere din egen strøm på taket. Zanda lanserer i 2018 høyeffektive solcellepaneler, fullstendig integrert og med samme profil som de flate taksteinsvariantene fra samme produsent.

 

 

De integrerte solcellene erstatter taksteinene på taket, og monteres på samme måte direkte på lektene. Sammen med Zanda Minster og Turmalin takstein beholder taket dermed de rene linjene, og du får et tak som står mot det nordiske været uten at solcellene skjemmer utseendet.

  • Trenden med rene linjer på taket er noe vi har sett i flere år, og dette er for mange ikke forenelig med store solcellepaneler på taket. Vi ser også at flere er åpne for å montere solceller, men mange vegrer seg nok rett og slett fordi solceller ofte blir dominerende og skjemmer utseendet på huset eller hytta, sier Rune Roll-Lund, teknisk konsulent hos Zanda.
  • Dette er et innovativt produkt for de som vil ha det lille ekstra på sitt private hus eller hytte, men vi håper også at det etterhvert kan bli et produkt som gjør det enklere og penere å få solceller på offentlige tak, fortsetter Roll-Lund.

Vises frem på Bygg Reis Deg

Zanda viser frem Premium integrerte solcellepaneler på årets Bygg Reis Deg-messe på Lillestrøm i oktober.

I tillegg til Premium solcellesystem, vil de i 2018 også lansere Standard solcellesystem. Disse monteres også på lektene, men kan benyttes sammen med flere typer taksteinsprofiler og har større flater. Fordi begge systemene monteres direkte på lekt og erstatter taksteinsflaten, unngår man også problemstillingen med at underliggende taksteinen kan sprekke når solceller monteres oppå det eksisterende taket.

Grundig testet og anerkjent design

Solcellesystemene har vært brukt og testet i Europa, blant annet Tyskland, over flere år. De er testet for store snø- og vindbelastninger, og er fremstilt for å tåle nordiske forhold. Et patentert design med innebygget ventilasjon gir høy effekt, selv på varme dager. I 2013 fikk Premium solcellesystem tildelt Red Dot Design Award for sitt unike design, en prestisjefylt designpris hvor produktet må oppfylle flere krav innen både funksjonalitet og utseende.

Zanda lanserer solcellesystemene i 2018, og vil da også ha flere detaljer rundt effekt og installasjon.

Du finner Zanda på stand nr. C01-28 på Bygg Reis Deg. Velkommen til en hyggelig takprat!

Tekst: Mynewsdesk Foto: Monier


reklame

BO BEDRE – Skandinavias største interiørmagasin.
Det opplagte valget for deg som er interessert i design og moderne interiør. Du får de siste trendene først og alt du trenger å vite om design. BO BEDRE gir deg hjemmene du kan drømme deg bort i, og tips og inspirasjon til eget hjem.
Husk at BO BEDRE har de siste nyhetene for boligen din, og de beste shoppingguidene.

Les mer HER

 

Dette bør du vite før du skifter dekk