Tips, pressemeldinger, nyheter, morsomheter!

Firemill – Elegant brannslukker med designpris

Brannslukkeren Firemill er en ny type brannslukker med en «twist» – man vrir den som en pepperkvern – Fighting Fire with a twist.

Det er verdens første brannslukker med kullsyreflaske (CO2), og er ment for mindre branntilløp og som et komplement til et ordinært brannslukkingsapparat. Den kan brukes om og om igjen. Man bare bytter ut kullsyreflasken, som er lik den man har i kullsyremaskiner. Firemill er designet for å stå fremme på kjøkkenet, slik at den er der når du trenger den. Dette er et innovativt, smart, lekkert og unikt produkt som bedrer brannsikkerheten i hjemmet.

I 2017 skyldtes 47 % av utrykninger til norske hjem komfyrbranner. Av 3339 branner i private hjem i 2017, var hele 1562 branntilløp eller branner på komfyren.1) Derfor kan en lett tilgjengelig brannslukker, designet for å stå på kjøkkenbenken, gjøre en stor forskjell. Firemill erstatter ikke det vanlige brannslukkingsapparatet, men er et praktisk supplement. Fordelen med å bruke kullsyre er at det fungerer på gassbranner og elektriske apparater, og i tillegg er det helt rent og ødelegger verken maten eller innredningen.

Firemill vant nylig kategorien «Product Design» i årets iF Design Award, en av verdens største og mest prestisjefulle designkonkurranser med 6400 bidrag fra 54 land.

Det er brødreparet Andreas og Martin Westberg ved designbyrået Inventi Vidi som har tegnet brannslukkeren, som lanseres i samarbeid med AGA. Inventi Vidi støtter – gjennom samarbeidspartneren Addtruly – organisasjonen International Foundation for Crime Prevention and Victim Care (PCVC) og deres prosjekt Vidiyal som jobber for å rehabilitere brannskadede kvinner i Chennai, India.

Firemill selges i alle landets Kitch’n-butikker. Veiledende pris er NOK 1490,-.

Tekst: Mynewsdesk   Foto: AGA


reklame