Tips, pressemeldinger, nyheter, morsomheter!

Fra dobbelthengslet til vakkert lys.

I gamle dager var det persienner av stål, som helst var festet mellom dobbelthengslede små vinduer.
Om sommeren kunne en enkelt betjene persiennene, mens om vinteren satte de seg fast og var oppbevaring for døde fluer og dugg! I tillegg kunne en få som bonus at det var vanskelig å lufte. Men for å holde den ubarmhjertige solen ute var det et must i alle hjem. Heldigvis er det ikke slik lenger. Vi kan nå ha store deilige vinduer over hele veggen. I tillegg er de stort sett greit isolert for støy, varme og kulde. Og for å få mest mulig lys inn har vi nordmenn tatt ned gardiner og kapper også. Alt skal frem – nesten som i Nederland – der betydde gardiner som var trukket for at en drev lyssky business i gamle dager.
(artikkelen fortsetter under bildet)
En komplett brosjyre fra Fargerike om alt du trenger å vite om solskjerming til dine vinduer.

 

Sakte men sikkert endrer vi oss nok en gang. Vi bygger tettere, vi liker privatliv, og vi ønsker å dempe lyset, varmen og kulden.

”Og i en periode har svaret vært markiser, lameller og vindusfolie. Ikke noe galt med dette men det blir vel goldt”, kan Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike fortelle. Man får en følelse av kontorbygg eller en arbeidsplass. Og det er vel ikke noe man ønsker i sine hjem, fortsetter hun. Vi ønsker det myke, delikate og sømløse. Sofistikert solskjerming.

Så for å få til dette da? Hva gjør man?
For det er ikke så lett å vite hva som er best i en verden av muligheter. Kanskje er det slik at naboens persienner er for dype for mine vinduer, og på badet er det innsyn. Hytta på fjellet har 30 blå om vinteren, og her burde det vært mer isolerende effekt. – Masse hensyn å ta er det hele veien.

Det beste rådet er: ikke hør på naboen. Kan godt hende han en gang var best i gata på å vaske bilen. Men nå får han det gjort mens han leser avisen. Og du, det samme skal du. Få hjelp, få det gjort slik at du får din stil. Og slik at hjemmet ditt blir optimalt skjermet og vegger med lekker tapet beskyttes mot skarpt lys. Det samme med nye vakre gulv og ikke minst de fargerike putene i sofaen. De tekniske løsningene er heller ikke å forakte. For mens du er på byen, og solen kommer frem, går gardinene ned av seg selv. Og naboen blir grønn av misunnelse og lurer på hva magien er. Anbefalingen fra Tale Henningsen i Fargerike er å stikke innom en Fargerikebutikk. Her får du en inspirerende brosjyre med alt du trenger å vite om det siste innen solskjerming. Den korteste veien til hverdagsmagi.

Om Fargerike:
Fargerike er, med sine 120 butikker over hele landet, Norges største fargehandel. I Fargerike får du god hjelp til å finne din stil og de rette produktene både til gulv og vegg, inne og ute. Fargerike gjør hus til hjem. Kjeden omsetter for ca 1,6 milliarder kroner og er 100% eid av Malorama AS.

Tekst: Mynewsdesk Foto: Mynewsdesk (Ill/1.sidefoto:iStockphoto)reklame

BesteVarmepumpe.no er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste som hjelper deg å finne riktig varmepumpe tilpasset ditt hjem.
Alle tilbud er helt gratis og uforpliktende  – klikk her for å lese mer