Tips, pressemeldinger, nyheter, morsomheter!

Har du robotklipper? Slik tar du vare på pinnsvinene

Har du robotgressklipper er det noen hensyn du bør ta for ikke å skade pinnsvin.

– Det viktigste rådet er å la robotgressklipperen stå i ro på natta.

Det har vært flere tilfeller av pinnsvin som har blitt overkjørt av robotgressklippere, men dette kan man unngå hvis man tar visse forholdsregler. Viking har derfor tatt kontakt med Pinnsvinhjelpen for å få de beste rådene til sine kunder som har robotgressklipperen iMow.

– Det viktigste rådet er å la robotgressklipperen stå i ro på natta. Det er da pinnsvinene er ute. De kommer ut i sju tiden på kvelden, mens de stort sett sover og gjemmer seg på dagtid, forteller Ingrid Fosse fra Pinnsvinhjelpen.

Har du en Viking iMow robotgressklipper kan man enkelt programmere denne til når den skal brukes og ikke, og det er derfor en enkel sak å forhåndsprogrammere den slik at den ikke blir brukt etter klokken 19.00. Viking iMow har også en automatisk klippeplan forhåndsinnstallert, og denne gjør at gressklipperen kun klipper når det er lyst ute og ikke begynner før etter klokken 08.00 om morgenen – nettopp for å unngå tiden hvor pinnsvin er ute.

– En annen fordel med Viking iMow er at den jobber raskt. Derfor får man gjerne klippet det gresset man skal på dagtid, og vil ikke ha noe behov for å bruke den på natta, forteller markedssjef hos Viking-importøren Andreas Stihl AS, Pål Virik Nilsen.

150 henvendelser om dagen
Pinnsvinhjelpen får opptil 150 telefoner hver dag om skadede pinnsvin i sommersesongen. På landsbasis har de over 500 dyr inne for behandling hvert eneste år.

– Mange tror at pinnsvinet blir skremt av en gressklipper og stikker av, men så er ikke tilfelle. Pinnsvin har overlevd på jorda i millioner av år, blant annet fordi de ruller seg sammen ved fare. Men det hjelper lite hvis de blir overkjørt av en robotgressklipper.

Viking iMow robotgressklipper kan man enkelt programmere

Robotgressklippere kommer i forskjellig design, og en av fordelene med Viking iMow er at designet er lavt. På den måten vil robotgressklipperen skifte retning så fort den kommer borti en hindring, som for eksempel et pinnsvin.

Når pinnsvin får barn varierer fra landsdel til landsdel, men på generelt grunnlag ber Pinnsvinhjelpen folk om å være ekstra varsomme i juli og august.

– Da får mange pinnsvin barn, og det er også mer aktivitet på dagtid. Derfor bør man være ekstra oppmerksom i sommermånedene, avslutter Fosse.

Tekst: Mynewsdesk  Foto: Creative Commons/Flickr


 

Til hovedsiden