Tips, pressemeldinger, nyheter, morsomheter!

Her er noen myter om peis.

Mange henger igjen i gamle forestillinger om peiser. Men en peis i dag er noe helt annet enn en peis i gamle dager.

Og mange av oss mener ting som kanskje ikke helt stemmer etter dagens virkelighet. Her får du sannsynligvis opptil 4 aha opplevelser om peiser, eller rettere sagt peis myter:

 

Myte 1: Jeg er nødt til å ha pipe i huset fra før for å kunne montere en peis:Feil: Velger du en stålpipe kan du montere peis eller ovn de fleste steder, enten det er i huset eller på hytta. Pipen tar liten plass og kan vinkles og strekkes sideveis slik at du selv kan velge hvor du vil plassere peisen eller ovnen. Stålpipen leveres i ferdige moduler og man kan enkelt montere den selv.

Det kan være enklere enn man tror å montere en peis. Peisen kan leveres i moduler og man kan benytte en stålpipe.

Myte 2: For å ha peis må jeg ha brannmur:

Feil: Mange peiser kan fås med innebygget brannmur. Muren er plassert på innsiden av peisen og tar av for varmeutviklingen slik at peisen kan stå inntil en vegg. Kjøper du en peis eller ovn uten en innebygget brannmur må du installere eller bygge en brannmur. Muren kan bygges av lecablokker, eller du kan kjøpe brannplater eller glassbrannmur som monteres på veggen bak ildstedet.

Myte 3: Peisen slutter å varme når ilden slukker:

Feil: De varmelagrende peisene har stein som varmes opp og sørger for at peisen avgir en jevn og behagelig varme lenge etter at ilden har slukket. Denne typen peiser blir stadig mer populære i Norge. Med varierende strømpriser kan vedfyring være et godt alternativ til strøm. Også på hytta kan slike peiser være ideelle fordi man slipper å stadig fyre for å holde en jevn varme.

Myte 4: Det støver fælt når peisen installeres:

Feil: Mange peiser kan monteres helt uten støving. De leveres i moduler som et byggesett, og limes sammen del for del. Skal du mure en peis selv, eller få en murer til å gjøre det for deg, må du belage deg på en del murstøv i huset før peisen er på plass.

 

 

Tekst: Mynewsdesk Foto: Mynewsdesk/Nordpeis

 reklame

Tenker du på en nytt prosjekt i boligen din?
Det er mange muligheter for å bruke penger til oppgradering i boligen din. Som vist rett over her så er det mye fine peiser som kan friste. Stadig er det gode møbeltilbud, eller er det en nyere nr.2 bil som er i tankene? Bolig24.no viser også flere banker som kan tilby løsninger til finansiering som ikke passer inn i ditt nåværende boliglån.
Dette er et godt låne eksempel kr.100 000 kr over 5 år – Eff.rente:14,15% – Kost:37120kr – Total kost:137120kr
Se litt på forbrukslån uten sikkerhet nå du skal pusse opp eller finansiere prosjekter til forbedringer av boligen.
Klikk her for mer info om lån uten sikkerhet