Tips, pressemeldinger, nyheter, morsomheter!

Miljøvennlig designtak fra Zanda – integrert solcellesystem

Nå slipper du å forsake de rene linjene og utseendet på huset eller hytta for å produsere din egen strøm på taket. Zanda har også høyeffektive solcellepaneler, fullstendig integrert og med samme profil som de flate taksteinsvariantene fra samme produsent.

 

 

De integrerte solcellene erstatter taksteinene på taket, og monteres på samme måte direkte på lektene. Sammen med Zanda Minster og Turmalin takstein beholder taket dermed de rene linjene, og du får et tak som står mot det nordiske været uten at solcellene skjemmer utseendet.

  • Trenden med rene linjer på taket er noe vi har sett i flere år, og dette er for mange ikke forenelig med store solcellepaneler på taket. Vi ser også at flere er åpne for å montere solceller, men mange vegrer seg nok rett og slett fordi solceller ofte blir dominerende og skjemmer utseendet på huset eller hytta, sier Rune Roll-Lund, teknisk konsulent hos Zanda.
  • Dette er et innovativt produkt for de som vil ha det lille ekstra på sitt private hus eller hytte, men vi håper også at det etterhvert kan bli et produkt som gjør det enklere og penere å få solceller på offentlige tak, fortsetter Roll-Lund.

Ble vist frem på Bygg Reis Deg

I tillegg til Premium solcellesystem, finnes også Standard solcellesystem. Disse monteres også på lektene, men kan benyttes sammen med flere typer taksteinsprofiler og har større flater. Fordi begge systemene monteres direkte på lekt og erstatter taksteinsflaten, unngår man også problemstillingen med at underliggende taksteinen kan sprekke når solceller monteres oppå det eksisterende taket.

Grundig testet og anerkjent design

Solcellesystemene har vært brukt og testet i Europa, blant annet Tyskland, over flere år. De er testet for store snø- og vindbelastninger, og er fremstilt for å tåle nordiske forhold. Et patentert design med innebygget ventilasjon gir høy effekt, selv på varme dager. I 2013 fikk Premium solcellesystem tildelt Red Dot Design Award for sitt unike design, en prestisjefylt designpris hvor produktet må oppfylle flere krav innen både funksjonalitet og utseende.

Zanda har solcellesystemene.  Se også flere detaljer rundt effekt og installasjon.

Velkommen til en hyggelig takprat hos Zanda!

Tekst: Mynewsdesk Foto: Monier


reklame