Tips, pressemeldinger, nyheter, morsomheter!

Mønster med inspirasjon fra hverdagens glemte skatter

I løpet av høsten 2017 presenterer Photowall sitt andre designsamarbeid med det sørafrikanske designstudioet Lemon. Kolleksjonen Haphazard Places består av 13 frittstående tapetmønster som alle er inspirert av detaljer fra hverdagslivet. 

 

Tapetmønster “Botany Bamboo”

– Samarbeidet med Lemon var svært vellykket i fjor, og det føltes naturlig å videreføre det med nye mønster i år. Designgruppen har en utrolig sans for form og farge. Det gir tapetene deres et harmonisk uttrykk som vi liker godt, sier Amber Johnson, produkt- og designansvarlig hos Photowall.

Det sørafrikanske designstudioet henter mye av inspirasjonen sin fra små detaljer i hverdagen som de fleste kanskje ikke engang legger merke til. Den nye tapetkolleksjonen Haphazard Places inneholder både fjellandskap i duse farger, abstrakte mønster og geometriske former i svart og hvitt. Da Lemon skapte kolleksjonen, brukte de en tilfeldig prosess der de fant inspirasjon i alt fra en papirbit på bakken til en graffititekst i Johannesburg sentrum. Denne inspirasjonen ble brutt ned til moderne grafiske mønster som passer godt i alle hjem uansett stil.

– Vi er interessert i samspillet mellom det grafiske språket og eksisterende miljøer. Hvis du er oppmerksom og aktivt leter etter inspirasjon rundt deg, kan du gjøre noen fantastiske oppdagelser, forklarer Kevin Frankental, en av Lemons grunnleggere.

I tapetkolleksjonen er det også mulig å se innflytelsen fra den afrikanske bakgrunnen i tapeter med et mykere og mer nedtonet uttrykk. Den afrikanske naturen med fjellsilhuetter og vaiende palmeblader samt afrikanske mønster har vært utgangspunktet for deler av kolleksjonen.

– Vi har hentet inspirasjon til Tribe fra abstrakt 90-tallskunst og retromøbler, men den viktigste inspirasjonskilden var vakre afrikanske mønster. Vår beste design oppstår i møtet mellom tilfeldige inspirerende øyeblikk og en søken etter skjønnhet i hverdagen, forteller Kevin Frankental.

Kolleksjonen Haphazard Places har 13 håndplukkede motiver, alle i ulike fargekombinasjoner. Motivene finnes hos Photowall og bestilles som måltilpassede fototapeter til 296 kroner per kvadratmeter.

Photowall er i dag Nordens ledende selskap innen fototapeter og tilbyr et bredt sortiment av måltilpasset veggdekor, som fototapeter, designtapeter og lerretsbilder. Alle produkter produseres ved fabrikken i Skarpnäck utenfor Stockholm og sendes deretter over hele verden. Photowall brenner for design og kvalitet og er stadig på jakt etter nye og spennende designsamarbeid.

reklame