Tips, pressemeldinger, nyheter, morsomheter!

Slik planlegger du et helhetlig bad

Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder oppussing, og halvparten av oss drømmer om å pusse opp badet. Men før du går i gang kan det være smart å tenke seg litt om. Her er 10 tips for et helhetlig bad.Halvparten av de spurte i en baderomsundersøkelse for PORSGRUND oppgir at de drømmer om å gjøre endringer med badet. En tredjedel ønsker seg dessuten større bad i boligen.     artikkelen fortsetter under bildet
Med god planlegging får du et helhetlig baderom med akkurat de løsningene som passer for deg og din familie.

– I dag bygges det flotte bad som velværesoner, forteller Beate Gerø. Som produktsjef i PORSGRUND har hun god oversikt over de nyeste baderomstrendene og hva som er verdt å tenke på i planleggingen av et nytt bad. Vi har samlet 10 tips og råd til hvordan du tenker helhetlig når du planlegger et nytt baderom:

1 ) Planlegg ut fra størrelsen og hva som skal plasseres på badet.

Vil du ha oppbevaring for håndklær, trenger du håndkletørker, skal vaskemaskin ha en plass, og hva med skittentøyet? Ønsker du badekar? Tenk på alt som skal inn og om du kan oppbevare noe andre steder i boligen.

2) Rådfør deg med rørlegger og gjerne også elektriker, for plassering av avløp og opplegg for strøm.

– Når du skal bygge et nytt bad, er det kjempeviktig å tenke strøm og avløp før du begynner å tenke på møbler og annet interiør, råder Beate Gerø.

– Mange snakker i dag om et luktfritt baderom, og det er ikke alltid avløpet står i nærheten av toalettet. Derfor kan det være lurt å snakke med både rørlegger og elektriker i forkant. Nå fås det for eksempel toaletter med luftavsug og sisterner som gjør den jobben. Men da er det viktig at du har strøm!

– Planlegg med tanke på hva du ønsker ut av baderommet ditt, sier Beate.

– Både for seg selv mens du oppholder seg der, for nestemann som skal bruke det og for fremtiden. Kanskje ønsker du det ikke nå, men det er veldig kjedelig å måtte bygge om hele badet fordi du senere ønsker deg et dusjtoalett som rengjør deg med vann etter endt besøk. Da kan det være lurt å sørge for at en elektriker trekker nok strømrør i veggen til at du har mulighet til det.

3) Tenk utenfor boksen!
Et bad må ikke nødvendigvis møbleres langs de tradisjonelle og eksisterende veggene. Du kan eventuelt velge å ha en halvvegg midt i rommet med vegghengt toalett på den ene siden og servant og dusj på den andre. Mulighetene er mange for den som tenker litt utradisjonelt.

artikkelen fortsetter under bildet

Lån til oppussing eller annet les videre her

4) Tenk soner og plassering.
Du vil kanskje unngå å ha tannbørsten rett ved siden av do, eller medisinskapet i rekkevidde for små barn. Det finnes våtromsregler for hvor langt unna dusjsonen et møbel kan stå, så igjen er det viktig å involvere en rørlegger så tidlig som mulig.

For de som har tid og plass finnes det mange smarte og nyvinnende løsninger for et flunkende nytt bad. Blant annet kan du få sminkebord med uttrekkbar hyller og låsbar skuff til smykker og medisiner, toaletter uten spylekant, dusjtoaletter og veggsluk.

Mulighetene er mange for den som planlegger. Tidlig involvering av rørlegger kan være alfa og omega, slik at du passer på å gjøre de riktige valgene fra starten av.
Men også elektriker bør inn i planleggingsfasen. Tilstrekkelig med lyspunkter og røropplegg gjør at du kan oppgradere senere uten at tusenlappene flyr unødig raskt av sted.

Dusjkabinett eller dusjhjørne?
Med nye bad som følger våtromsnormen og regelverket kan du fint klare deg med en dusjveggløsning. Likevel viser undersøkelser at vi nordmenn sverger til dusjkabinett. Nær halvparten av oss har dusjkabinettløsning i dag, og 33 prosent oppgir at de fortsatt vil ha det dersom de skal oppgradere badet. Til sammenligning er det dusjforheng som er den vanligste løsningen i Danmark og Finland.

artikkelen fortsetter under bildet

5) Sørg for at du skaffer et dusjkabinett i den størrelsen som passer inn.
Det finnes forskjellige størrelser og former, både firkantede og mangekantede, og det er viktig at du har plass til å dra det frem for rengjøring bak og under.

Badekar på moten igjen
Baderom har gått fra å være et praktisk rom til velværesoner med plass til pleie og egentid. Badekaret er for mange en luksus vi unner oss på et nytt bad. I mange år har nordmenn valgt å kaste badekaret ut av baderommet for å prioritere dusjløsninger, men nå viser undersøkelser av vi ønsker oss badekar igjen.

6) Velg et badekar som passer bruken.
Har du barn og dyr som ofte skal bruke karet, kan et solid badekar som er enkelt å rengjøre være smart å velge. Er det velvære og egenpleie som er hensikten, er kanskje størrelse og dybde vel så viktig.

Har du begrenset med plass, kan du vurdere en løsning med integrert badekar og dusjløsning. Eventuelt kan du gå for et som er mindre i størrelse eller et hjørnebadekar.

artikkelen fortsetter under bildet

Hverdagsluksus med moderne løsninger
Varmekabler er nærmest standard å regne på baderom nå til dags. Det å stå på et varmt og deilig gulv er for de fleste et must. Nå finnes det dusjsluk som gjør at du kan ha varmekabler også i dusjsonen – hverdagsluksus på kalde og trøtte vintermorgener!

– Det har ikke tatt helt av med veggsluk enda, medgir Beate, som forteller at foreløpig er det de mest innovative som har gått for denne løsningen som er en løsning for fremtiden. – Et sluk skal jo ikke trengs å synes, det skal bare funke. Med mulighet for å velge samme farge på flis og sluk, får man et diskret og elegant avløp som er enkelt å rengjøre.

7) Tenk hygiene og enkel rengjøring
Enkel rengjøring er viktig for oss nordmenn. Porsgrund Glow Rimfree® er spesielt utviklet for hygiene og enkel rengjøring. Uten spylekant er det ingen steder der smuss og bakterier kan gjemme seg, og toalettet blir både mer hygienisk og enkelt å holde rent. Det gjør rengjøringen enklere.

artikkelen fortsetter under bildet

8) Vegghengt toalett – for enklere renhold
Tenk rengjøring ved valg av toalett. Et vegghengt toalett er enklere å rengjøre rundt, og toalett uten spylekant er både mer hygienisk å lettere å holde rent.

9) Velg kvalitet og produkter tilpasset nordiske hjem
Velg kvalitet og produkter tilpasset stilen du liker. Det gjelder både fliser, baderomsmøbler og toalett, dusj/badekar og servant.

10) Følg samme serie når du kjøper nytt.
Slik får du et mest mulig helhetlig og harmonisk inntrykk.

 
Tekst: Mynewsdesk Foto: Mynewsdesk/Porsgrund Bad AS
 reklame

Mangler penger til oppussing? Da klikker her