Tips, pressemeldinger, nyheter, morsomheter!

Slik velger du rett markise

Om du vurderer markiser for første gang, eller om du er erfaren markise kjøper så er det helt greitt å få med deg en del gode råd på veien. Se bare her:

1. Befaring av huset

Det første du må tenke på er om markisen kan monteres på husveggen din eller i takfoten. Hvor høyt bør markisen sitte og er det mulig å åpne vinduer og verandadører etter at markisen er montert? Hvor bred skal den være over vinduet og døren slik at den gir tilstrekkelig beskyttelse mot sol og regn? Bestill gratis hjemmebesøk for å kontrollere at det er mulig å montere markiser på huset ditt. Selger tar de rette målene og viser deg prøver av ulike duker.

2. Montering og konstruksjon

Vi monterer markisen din. Markiser som selges i Norge må klare store temperaturforandringer, sur luft, sterk vind og mye fukt. Vi sikrer at konstruksjonen på din markise er tilpasset dine behov. For å beskytte markiserullen mot skittent nedfall, regn og snø kan vindusmarkiser monteres med kassett.

Elegant kasett terrassemarkise - Fasadeprodukter AS - detaljebilde 2

3. Velg en solid duk

Duken er markisens svake punkt og det som først må byttes ut. Dette skyldes først og fremst luftforurensninger. En solid markiseduk er vevd i 100 prosent akryl, som er den mest UV-sterke og fargesterke fiber på markedet. Lyse duker ser fortere skitten ut enn mørke. Alle våre dukerbestår av minimum 290 g/m² (290-370) 100% gjennomfarget akryl. UV-beskyttelsen avhenger av farge. Jo mørkere farge, desto høyere er UV-beskyttelsen.

4. Motor og automatikk

Store terrassemarkiser selges for eksempel med motorstyring og fjernkontroll, og nå i det siste med app-styring. På grunn av vær og vind bør du ikke la markisene stå ute om natten eller hvis du er bortreist. Hvis du glemmer det, kan du enkelt styre markisen ved hjelp av app´en på mobiltelefonen. Om du vil at markisen alltid skal være rullet ut når solen skinner kan du supplere med solautomatikk, det vil si en sensor som styrer slik at motoren ruller inn og ut markisen alt ettersom solen viser seg.

5. Sikring mot kraftig vind

Med en vindbeskytter kan man reise bort uten å bekymre seg for at markisen tar skade. En sensor gir varsel når vinden når en viss styrke og setter da i gang motoren som ruller inn markisen. Terrassemarkisen kan ofte tåle litt vind om man ikke ruller den ut mer en absolutt nødvendig. Dette kan du også styre fra din mobil.

6. Vedlikehold

Med hjelp av en børste og litt varmt vann med såpe i kan du vaske av markisen for hånd. Den ytterste halvmeteren med duk samt kappen bør vaskes en gang hvert år for å forebygge skade. Når skitten synes er den mye vanskeligere å få bort.

Alle markiser kan få jordslag hvis de blir utsatt for fukt. Derfor er det viktig at du ikke tar inn markisen mens den er våt etter regnvær.

Vi har et utvalg av markiseduker som har en «selvrensende» effekt, men de bør uansett rengjøres med jevne mellomrom. Over tid samler det seg opp pollen, veistøv og sur nedbør som gir grobunn for jordslag og grønske.

En trivelig uteplass med en tilpasset terrassemarkise øker brukstiden og forlenger sommeren for deg. Alt dette ser vi på sammen med deg og gir deg den beste løsningen som dekker ditt behov – helt uforpliktende og uten kostnad.

God sommer og nyt utelivet.

Tekst: Mynewsdesk Foto:HD Solskjerming


reklame


Gjelder det lån uten sikkerhet?

Aktiviser Èn Søknad = få respons fra mange  banker på en gang

Pris.eksempel: lån 65.000,- over 5 år, effektiv rente 14,0%, etb 950,- tot.kost 89.093,-

Når du trenger en lån uten sikkerhet kan FlexiLån være en fleksibel løsning for alle parter, med lånebeløp opptil 500.000 kr. FlexiLån søker for deg i inntil 20 banker, men det er til sist du som bestemmer hvilket lånetilbud som passer best for deg. Søknaden er helt uforpliktende og koster ingen verdens ting. Du står fritt til å takke ja eller nei til tilbudene du får. Vi kommer med det beste alternativet for deg med alle priser og vilkår som du bekrefter med Bank-ID til slutt.

Her starter du med å legge inn den ene lånesøknaden, klikk her